Grip op je grip (en je swing, je spel, ja alles eigenlijk)
Verlang je naar meer grip op je spel – letterlijk? Wij ook. Check daarom even of je wel met de juiste grips speelt.
Verlang je naar meer grip op je spel – letterlijk? Wij ook. Check daarom even of je wel met de juiste grips speelt.
Een putter die vergevingsgezind is, die jouw kleine foutjes en onvolkomen-heden wegpoetst en ervoor zorgt dat de bal, na een niet zo lekkere stroke, tóch de hole in rolt. Ja, die bestaat! Al blijf jij degene die uiteindelijk be-paalt hoe de putter presteert.
Oubollig, muf, ouderwets, niet spannend en nog minder sexy. Met dat imago worstelt de chipper toch al zeker veertig jaar. ‘Een chipper? Jij? Gaat het wel goed met je?’
Wat zit er allemaal in jouw tas? Ja, duh, je clubs natuurlijk. Maar dat bedoelen we nu even niet. Een checklist van alles, maar dan ook alles, wat je in je tas moet (of kunt) hebben.
Niet te doen, die regen. Maar golfen zullen we, want we zijn toch zeker niet van suiker? Bovendien, een goede voorbereiding is het halve werk. Met goede spullen die tegen een buitje (of meer) kunnen.
Golfen in de stromende regen? Volgens golfpro Mariëtte de Groot kan elke golfer – zelfs de
mooi-weer-speler – prima uit de voeten in de regen. Als je je maar goed voorbereidt. 9 tips van Mariëtte. “Slecht weer bestaat niet. Slechte regenpakken wel.”
De grootste naam in het vrouwengolf van nu is zonder twijfel Nelly Korda (24). Haar overstap naar Nike en TaylorMade zorgt in de VS voor headlines.
Op de valreep nog een sintcadeautje nodig, of op zoek naar decembercadeau-ideeën voor golfgekken? Hier, wat inspiratie.
De stok die we het vaakst in onze tas laten zitten? De driver. Uit angst. Irritant, vindt equipmentspecialist Maud Schaap. “Haal toch die club uit je tas en slá. Je leeft maar 1 keer.”
Net begonnen met golf? Met wat voor clubs ga je dan spelen? En doe je een hele of halve set? Twee vakidioten helpen je een eindje op weg.
Alle ballen verzamelen!
Wit, rond, hard. Een golfbal is een golfbal, het maakt niet uit waar je mee speelt. Toch? We vroegen het aan Maud Schaap van Jumbo Golf.
Maak het jezelf makkelijk bij chips, pitches, bunkerslagen, herstelslagen en lobshots en stop voortaan 4 wedges in je tas. 4 redenen waarom je er 4 wil.
Beter spelen, fijner spelen en met meer gemak verder en rechter slaan – dat is gegarandeerd jouw resultaat als je speelt met een golfset op maat. 5 tips voor als je je laat ‘fitten’.
De nieuwe golfreistas van Sportr is gemaakt van gerecycled plastic en is speciaal ontworpen om je waardevolle, kwetsbare golfclubs optimaal te beschermen.
Een standaard golfsetje aanschaffen, zo uit het schap van de winkel? Wel makkelijk, maar beter is het om je te laten ‘fitten’. Voor clubs op maat hoef je echt geen topgolfer te zijn.
Dik en zwaar – we proberen beide te vermijden. Behalve als het om putters gaat. Want voor de putter geldt (meestal): hoe zwaarder, hoe beter.
Lange ballen willen spelen, maar niet lekker in vorm? Ga in dat geval liever voor een houten-3 dan een driver vanaf de tee. Of, vanaf de fairway, liever een hybride 3.
Ze zien er op het eerste gezicht allemaal hetzelfde uit. Waarom maakt het dan uit met wat voor golfbal je speelt?
Hij mag dan een knappe kop hebben, maar let vooral (ook) op z’n shaft. “Alles staat of valt met de juiste flexibiliteit.”
Voor elke golfer kan een hybride een waar redmiddel zijn. Meer lengte, meer gemak, betere ballen. Ook rondom de green.
Hij is de koning onder de puttingdrills: de rail. Een ijzeren lat die elk minuscuul foutje genadeloos blootlegt. De kunst is om de bal op de rail te houden. Frustratie gegarandeerd. En succes ook, maar dan moet je wel volhouden.
Pijnlijke schouders, een tas die scheef op je rug hangt, clubs die eruit kieperen en dan dat non-stop getik van je ijzers terwijl je loopt! Het dragen van je golftas gaat niet altijd over rozen. Een hoop draagtasleed kun je echter voorkomen.
Hoe worden we betere golfers? Tuurlijk, door les te nemen, te oefenen en te spelen. Maar lezen en luisteren helpen ook, en het is nog leuk ook. Vijf lees- en luistertips.
Soms vergaat je de zin om te spelen als je weet dat je straks in de ijskoude, striemende wind op de baan staat. Vijf tips tegen verkleumde tenen, vingers en een stram lijf dat niet vooruit te branden is.
Handig, die stempels waarmee je je bal herkenbaar kunt markeren. Je kunt ze met allerhande afbeeldingen krijgen: een klavertje, yin-yang teken, een smiley. Allemaal leuk, maar wij gingen voor de middelvinger.
Voor wie mentaal gezien nog niet toe is aan een elektrische trolley, is er gelukkig een hoop te kiezen op het gebied van ‘gewone’ trolleys. Vraag jezelf eerst af: ben je een duwer of een trekker?
Het openritsen van de hoes van je golftas is zoals je vroeger, op school in de lunchpauze, je je brooddoos opende en aan je vriendinnen vroeg: ‘Wat heb jij erop?’
Golf is moeilijk. Punt. Er is dus geen reden om het jezelf nog moeilijker maken, bijvoorbeeld door te spelen met een voor jou ongeschikte, of onvolledige set.
Groot, klein, licht, zwaar, in een neutrale kleur of juist überkitsch, compact of juist met veel opbergvakken – geen golftas hoeft hetzelfde te zijn.
Geen ijzers meer, alleen maar hybrides in de tas. Van lage ijzers tot en met je sandwedge: je kunt ze allemaal vervangen voor hybrides.
We worden allemaal ouder, en dat betekent dat we ook fysiek veranderen. Kracht, snelheid, souplesse – we leveren telkens een beetje in. Dat geeft niks, want tegenwoordig kan je dat compenseren met je materiaal. Passen jouw clubs nog bij jouw lijf?