Hoe?
1 ei
150 gram havermout
200Β ml haver-of amandelmelk
2 rijpe bananen.
Doe alles door elkaar in de blender en bak met kokosvet op matig vuur een aantal pannenkoeken.
Laat ze afkoelen en doe er wat honing of appel met kaneel op. Banaan en blauwe bessen is ook heel lekker. Rozijnen en wat sla is verfrissend. De mogelijkheden zijn legio! Je kunt ze prima een paar dagen in de ijskast bewaren of een voorraadje aanleggen in de vriezer.
Gezondheidsaspecten
Haver is glutenvrij dus doorgaans goed te verdragen voor mensen met coeliakie. Dat is een auto-immuunziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten.Β DiabeticiΒ kunnen de pannenkoeken ook eten omdat haver de suikerspiegel van het bloed niet in grote mate verstoort. Wel kiezen voor onbewerkte havervlokken want instant havervlokken kunnen de bloedsuiker sterk laten stijgen. Regelmatig haver eten kan helpen de bloeddruk te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
Voordelen in de baan
Van alle granen is haver het rijkst aan vetten en heeft veel vezels. Beide eigenschappen zorgen voor verzadiging waardoor je honger langdurig kan worden gestild. Dat is handig in de baan. Je hebt maar een paar eetmomenten nodig om toch voldoende energie te krijgen. Haver is ook rijk aan eiwitten.
Eiwitten worden door het lichaam omgezet in aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van spierweefsel. Ze zorgen voor spierherstel en spieropbouw. Daarom zeker ook goed voor golfsporters!
Havermoutpannenkoeken to go!