Swing zonder zwabberen
Zijn je armen niet zo strak als je zou willen? Dokter Kazem geeft tips hoe je zelf zorgt voor strakke en slanke armen.
Bewegen de vetrolletjes op je armen gezellig mee als je golft en draag je daarom liever geen mouwloze jurkjes of poloshirts op de golfbaan? Met de tips hieronder blijven je armen strak en slank. Want tijdens je golfswing zie je liever niet je bovenarmen zwabberen.
Slappe armen ontstaan door het ouder worden. Je spiermassa neemt af, de huid wordt slapper en vaak kom je een paar pondjes aan. Voor je het weet heb je ineens zwabberarmen of “kipfilets”: kleine hardnekkige vetophopingen die vrolijk mee zwaaien bij het bewegen van je armen. Fietsen, wandelen en golfen zijn goed voor je conditie. Maar wil je strakke en slanke bovenarmen, dan is het niet genoeg. Je kunt je armen trainen met gewichten. Maar je kunt ook thuis je yogamatje uitrollen en iedere dag een paar keer de zonnegroet doen. Door met yoga je eigen lichaamsgewicht te gebruiken maak je de armspieren sterk en lenig.
Gezond eten en sporten zijn belangrijk voor mooie armen. Maar ga niet streng diëten. Wanneer je ineens veel vet verliest, kan je huid zich niet meer aanpassen. Het gevolg: verslapping. Ook is er een grote kans dat je spiermassa verliest. Dan zijn misschien je armen wel dunner, maar niet gespierd en loshangende huid is natuurlijk ook niet de bedoeling.
Goede huidverzorging is overigens ook heel belangrijk voor strakke armen. Het lijkt misschien slim om flink te zonnebaden – zongebruinde armen lijken immers slanker en gespierder. Maar teveel zon vermindert het collageen in je huid. Dat zorgt voor een verslapte en rimpelige huid. Dus hydrateer de huid van je armen dagelijks en vergeet niet je zonnebrandcrème op de golfbaan.
Soms zijn je armen, ondanks het trainen, helaas niet zo gestroomlijnd als je zou willen. Dit komt omdat je spieren verborgen liggen onder een laagje vet. Je hebt te maken met hardnekkige vetkussentjes. Vervelend, want vetophopingen rekken de huid van de bovenarmen extra uit. Er is gelukkig een behandeling waarmee armvet voor altijd verdwijnt en je het resultaat ziet van al die uren trainen.
Veel mensen denken direct aan liposuctie. Bij kleine vetophopingen is liposuctie echter minder geschikt. Bij liposuctie verdwijnt het vet plotseling; daardoor kan het resultaat onregelmatig zijn en blijft de huid soms slap achter. Als de huid flink verslapt is en er naast vet ook overtollige huid moet worden verwijderd, kan een armlift worden gedaan. Dat is een zwaardere operatie dan liposuctie en naast de langere herstelperiode blijven er littekens achter.
Vetkwabjes op de bovenarmen kun je echter ook zonder operatie laten verwijderen. Het bevriezen van vetcellen met CoolSculpting is perfect voor de armen, omdat het bijna altijd om kleine hoeveelheden vet gaat. Er is zelfs een speciaal handstuk dat de vorm van de armen volgt en zo de armen stroomlijnt. Het duurt wel een paar weken voordat je resultaat ziet ,omdat de vetcellen via de natuurlijke weg het lichaam verlaten. Maar dat heeft als groot voordeel dat het de huid van de armen een beetje strakker trekt.
Meer weten over strakke, slanke armen met CoolSculpting? Plastisch chirurg Farid Kazem beantwoordt vrijblijvend al jouw vragen.
In samenwerking met: