Bye bye vakantiebuikje
De zomervakantie is weer voorbij en het is tijd om in shape te komen. Voor wie iets te enthousiast vakantie heeft gevierd, misschien een goed moment om eindelijk dat buikje aan te pakken.
Blijvend buikje
Hoewel, als je eerlijk bent is dat buikje niet in de vakantie ontstaan. Alle goede voornemens ten spijt, de meeste mensen zijn de zomer niet begonnen met een strak en slank bikinilijf. Waarom is het zo moeilijk om van een buikje af te komen? Vetrolletjes ontstaan, wanneer je langere tijd meer calorieën binnenkrijgt, dan je lichaam verbrandt. Hormonen en aanleg zorgen ervoor of je vet met name op de buik opslaat. Vooral boven de dertig jaar merk je dat deze vetrolletjes op je buik zich maar weinig aantrekken van meer sporten, of lijnen. Toch begint een slanke buik met voldoende bewegen en minder (ongezond) eten. Een stabiel gewicht zorgt in ieder geval, dat je niet nog meer buikvet opslaat. Dus blijf bewegen! Met een beetje geluk krijgen we volop mooie nazomerdagen om een balletje te slaan.
Sixpack zonder liposuctie
Het werkt niet echt motiverend als je urenlang je buikspieren traint, terwijl je sixpack verborgen blijft onder een laagje vet. Zelfs topatleten hebben daar last van. Kijk een willekeurige marathon en je ziet heel wat hardloopbuikjes voorbij draven. Topgolfer Ian Poulter had genoeg van zijn buikje en postte deze zomer een filmpje waarin hij zijn buikvet liet bevriezen met CoolSculpting. Dat is sneller en minder pijnlijk als liposuctie, want daar heb je als topgolfer echt geen tijd voor.

Train je buikspieren
Hoe hard je ook je best doet en let op wat je eet en genoeg sport, het is ontzettend moeilijk om buikvet weg te krijgen. Bestond er een dieet, of een speciale workout waarmee buikvet voorgoed zou verdwijnen, dan hadden niet zoveel vrouwen en mannen last van een buikje. Maar het is geen reden om je buikspieren niet meer te trainen, voor golfers zijn sterke buikspieren extra belangrijk. Vooral het trainen van je schuine buikspieren kunnen pijnklachten aan de onderrug voorkomen en helpen een technisch juiste swing te maken.

DIY
Het allerbelangrijkste is natuurlijk een gezond fit lichaam, goede eetgewoontes en regelmatig bewegen helpen daarbij. Veel buikvet is ongezond, een te grote buikomtrek kan wijzen op orgaanvet. Een gezondere leefstijl en gewichtsverlies kunnen je daarvan afhelpen. Voldoende slaap en zo min mogelijk stress helpen ook in de strijd tegen buikvet. Golfen is daarom een prima sport voor een slanke buik. Bewegen in de buitenlucht zorgt voor ontspanning en een goede nachtrust. Al verdwijnt een klein buikje er waarschijnlijk niet helemaal mee. Een paar kleine vetrolletjes op de buik zijn niet per se ongezond, maar we vinden het gewoon niet zo mooi. Wil je daar graag vanaf, een buikje kun je snel laten bevriezen met CoolSculpting
Vrijblijvend een afspraak maken?
Wil je van je buikje afkomen zonder operatie, maar wel met blijvend resultaat? Plastisch chirurg Farid Kazem van Kazem Aesthetica beantwoordt al je vragen tijdens een vrijblijvend CoolSculpting consult.
