Tips & tricks voor een strakke huid
Ben je aan het videobellen met collega’s of vrienden en raak je ineens afgeleid door (weer) een nieuwe rimpel, of lijkt je huid ineens slapper? Zo houd je jouw huid strak en jong zonder operatie.

Bij huidveroudering denken we vooral aan rimpels. En met een spuitje Botox of een beetje fillers zijn die rimpels snel verdwenen. Voor een fronsrimpel of wat diepe lijnen is dat prima. Maar daarmee zie je er nog niet jonger uit. Soms zelfs onnatuurlijk, wanneer je iedere rimpel wegspuit.
Het zijn niet de rimpels die je ouder maken
Het zijn dan ook niet zozeer de rimpels, maar een verslapte huid die je er ouder uit laat zien. Een jaar of twintig geleden was een facelift eigenlijk de enige behandeling om alles weer strak te trekken. Gelukkig kun je zelf preventief huidverslapping vertragen. En wanneer dat niet genoeg is, zijn er ook effectieve behandelingen zonder snijden die de huid strakker maken.
Suiker verslapt de huid
Huidveroudering is een natuurlijk proces. Maar er zijn een paar factoren die de huidveroudering versnellen. Na de dertig maken we minder collageen en elastine aan. En dat zijn nu net de bouwstenen voor een elastische huid. Wanneer we teveel suiker eten en de huid niet beschermen tegen de zon, breken we de collageenvezels en elastinevezels nog eens extra snel af. Het gevolg is niet direct zichtbaar. Maar zo rond de veertig begint de huid te verslappen. Dat suiker niet goed is voor de lijn, weten we natuurlijk wel. Maar dat je huid er sneller door veroudert, weten de meeste mensen niet. Een extra reden dus om te minderen met suiker. Neem je zonbescherming serieus, ook in de nazomer en als de zon niet schijnt. Als je buiten bent is iedere twee uur een laagje zonnebrandcrème aanbrengen de beste manier om huidveroudering en huidverslapping te voorkomen.

Mooi zonder mes
Zonnebrandcrème en een gezonde levensstijl zijn belangrijk, maar niet voldoende om er goed uit te blijven zien. En zelfs goede genen kunnen niet voorkomen dat de hals verslapt, of de kaaklijn minder strak wordt. Wanneer de huid nog in redelijke conditie is, kan een Thermage behandeling de huid verstrakken. De behandeling is niet pijnlijk, kent geen herstelperiode en kan zelfs in de zomer worden gedaan. Thermage maakt de huid namelijk niet extra gevoelig voor zonlicht zoals laserbehandelingen dat wel doen. Het liftend effect is wel subtieler dan bij een facelift. Bij een ernstig uitgezakte huid en wanneer er te weinig kwalitatief goed collageen aanwezig is, zal een facelift een beter resultaat geven.
Geluidsgolven maken de huid strakker
Thermage verwarmt het collageen in de huid met radiofrequente energie. Dat zijn geluidsgolven die diep in de huid doordringen. De behandeling repareert de beschadigde collageen- en elastinevezels. Tegelijkertijd stimuleren ze de vorming van nieuw collageen en elastine. Daardoor wordt de huid strakker en elastischer. Er is maar een behandeling nodig. Wanneer je het resultaat wil behouden, kun je de behandeling na een paar jaar herhalen. Want de klok stil zetten kan niet, de natuurlijke huidveroudering gaat gewoon door.
Ga naar een expert
Zoek altijd een deskundige arts die veel ervaring heeft met radiofrequente huidbehandelingen. Bedenk goed dat niet alle huidverbeterende apparaten even veilig en effectief zijn. Een verkeerd uitgevoerde behandeling kan de huid onherstelbaar beschadigen. Plastisch chirurg Farid Kazem introduceerde de Thermagebehandeling al in 2005 in Nederland en is de meest ervaren specialist op het gebied van huidverstrakking. Thermage FLX is de gloednieuwe versie van de huidverstrakkende behandeling zonder operatie en wordt in Nederland alleen gedaan bij Kazem Aesthetica.
