Je hebt 18 holes gegolfd. Rozig en voldaan zit je in het clubhuis. Je weet dat je vrienden, wie je al een tijd niet hebt gezien, komen eten. Gelukkig kan je rustig genieten want jij weet: het eten staat al klaar!
Elke maand deelt een echte GolfVrouw haar recept. Deze maand Tonny Frankhuisen uit Utrecht met haar Indische afkomst haar:
Nasi Goreng Speciaal en Indische Speklapjes
NASI GORENG SPECIAAL (3-4 personen)
Benodigdheden:
400 gr witte rijst (pandan of basmati)
1 klein pakje nasi/bami groenten
3 bosuitjes
1 bakje spekreepjes
1,5 ons ham in reepjes
1 grote kipfilet
2 tl sambal badjak
2 tl ketjap manis
1 rode peper
1 bakje taugè
potje gebakken uitjes
peper/zout
2 eieren
Bereiden:
Kook de rijst. (laat deze altijd ca 30 min staan, zodat al het vocht in de korrel is getrokken, roer af en toe om)
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in olie met 1 tl sambal badjak, wat peper en zout en de in heel kleine stukjes gesneden rode peper.
Bak de spekreepjes met 1 tl sambal badjak, voeg even later de nasi/bamigroenten toe. (snijd deze indien nodig wat fijner)
Doe de gekookte rijst in een kom en doe er de ketjap bij totdat de rijst een licht bruine kleur heeft.
Voeg de groenten met spekjes toe, de reepjes ham en de kip.
Schep alles goed om.
Kluts en bak de eieren en snijd een reepjes.
*Doe de nasi in een schaal dek af en zet in koelkast.
Verwarm de nasi (indien je deze de dag er na eet) en voeg dan pas wat gebakken uitjes toe en dan als laatste de taugè . Garneer met reepjes ei en bosui. Serveer er de speklapjes bij.
INDISCHE SPEKPLAPJES:
Benodigdheden:
4 speklapjes
4 tenen knoflook
1 rode peper
3 el gembersiroop
4 el ketjap manis
2 tl donkerbruine basterd suiker of goela djawa
1 el zonnebloemolie
1 citroen
3 bosuitjes
50 gr mini frites (naturel chips)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175o C.
Halveer de speklappen in de breedte.
Snijd de knoflook fijn/of in de pers.
Snijd het steeltje van de rode peper en halveer deze in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Meng in een kom de gembersiroop, ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper.
Schep de speklappen er door.
Voeg het sap van een halve citroen er door. Maar let op eerst de citroen in partjes verdelen, want die heb je later nodig.
Zet ca 35 minuten in de oven. Kan prima de volgende dag dan is alles lekker in het vlees getrokken. Dek in dat geval dan af en zet in de koelkast.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Serveer het vlees met de rest van de citroen (in partjes) en bestrooi met de minifrites en bosui.
Lekkerrrrrrrrrr!!!!!!
Dank je wel voor het heerlijke recept !
Tot GolfVrouw !