Je hebt 18 holes gegolfd. Een beetje rozig en voldaan drink je een drankje op de club.
De telefoon gaat: “Wat doen we met eten?”
Partner-lief meldt zich en heeft trek.
Elke maand deelt één van onze lezers een heerlijk recept uit haar persoonlijke keuken. Altijd makkelijk, smaakvol en met liefde gemaakt.
Dus na je heerlijke ronde golf nog nagenieten op je eigen terras met een “vinootje” en een snelle maaltijd.
Deze maand: Anneke Schrama uit Heemstede met haar paella.
Ingrediënten:
2 kippenbouillontabletten
1 schaal tasty-tomtrostomaten
1 buisje saffraan
2 uien
2 tene knoflook
1/2 chorizoworst (à 250 gram)
2 el arachideolie
1/2 el gerookte-paprikapoeder
300 gram paellarijst
400 gram kipdijfiletreepjes
1 zak puntpaprikamix
225 gram reuzengarnalen rauw en ongepeld (zak 450 gram, ontdooid)
300 gram tuinerwten
paella pan of grote hapjespan
- Doe de bouillontabletten met 1 liter water in een pan en breng aan de kook.
- Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de tomaat met een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Vel kan weg.
- Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon toe. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de chorizo in plakjes. Verhit de olie in een paellapan en bak de ui, knoflook, chorizo en paprikapoeder 2 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee, voeg de tomaten en kip toe en bak 4 minuten mee. Schenk alle bouillon en saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Controleer na 15 minuten of de rijst gaar is.
- Snijd ondertussen de paprika in ringen.
- Schep de garnalen en erwten door de rijst en laat de garnalen 4 minuten gaar worden. Leg de paprikaringen erop en serveer.
Vooraf maken en opwarmen bij thuiskomst en “AAN TAFEL.”